Polityka prywatności

Polityka prywatności platformy sprzedażowej www.diamond-wedding.pl

 

Definicje.

  1.  Spółka – spółka pod nazwą 3DLOOK spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Radomsku, ul 11 listopada , 97-500 Radomsko.
  2. Platforma sprzedażowa - platforma usług elektronicznych, działającą pod adresem: http://www.diamond-wedding.pl, umożliwiająca za pomocą sieci Internet składanie zamówień na druk, usługi poligraficzne, introligatorskie i inne.   
  3. Dzień roboczy - dni tygodnia od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. 
  4. Czas realizacji zamówienia – określenie czasu, w którym nastąpi przygotowanie zamówienia i przekazanie przewoźnikowi realizującemu dostawę. 
  5. Czas dostawy - czas pomiędzy wydaniem przesyłki przewoźnikowi a doręczeniem pod podany adres lub inny punkt odbioru przesyłek wskazany przez Klienta. 
  6. Klient – przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą, w rozumieniu art. 4 ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz.U. 2004 Nr 173 poz. 1807 z późn. zm.), dokonujący zamówienia poprzez Platformę Sprzedażową.

Korzystanie lub odwiedzanie z platformy sprzedażowej oznacza zgodę na poniższe założenia polityki prywatności.

1.

Administratorem danych osobowych jest spółka 3DLOOK spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Radomsku pod adresem: ul. 11 listopada 5, 97-500 Radomsko. Dla spółki 3DLOOK prowadzona jest dokumentacja w Sądzie Rejonowym dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego zarejestrowaną pod numerem KRS: 0000727515, o kapitale zakładowym 5.000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych), zwana dalej Spółką.

2.

Wszyscy pracownicy i współpracownicy Spółki zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania i ochrony danych osobowych. Dostęp do systemów zawierających dane osobowe oraz dane dotyczące realizowanych zamówień jest ściśle kontrolowany, zgodnie z polityką bezpieczeństwa wprowadzoną przez Spółkę. 

3.

Za pomocą platformy sprzedażowej pozyskiwane są następujące dane:
* imię i nazwisko, 
* nazwa firmy,
* rodzaj prowadzonej działalności gospodarczej,
* adres zamieszkania/prowadzenia działalności gospodarczej oraz adres do korespondencji,
* numery telefonów,
* adresy e-mailowe,
* adresy IP, rodzaje przeglądarek internetowych, typy systemów operacyjnych itp.,
* niektóre dane behawioralne,
* dane typu Cookies,
* dane w zakresie zgód na przetwarzanie danych, 
* dane w zakresie składanych zamówień.

4.

Każda informacja, która dotyczy użytkownika, jest przetwarzana zgodnie z założeniami niniejszej polityki prywatności, a przekazywane Spółce dane są wykorzystywane wyłącznie za zgodą użytkowników platformy sprzedażowej zgodnie z udzielonymi zgodami na przetwarzanie danych.

Niniejsza polityka prywatności nie dotyczy informacji zbieranych przez partnerów Spółki czy firmy trzecie. Informacje zbierane przez te firmy podlegają ich polityce prywatności.

5.

Jeśli użytkownik wyraził zgodę na przetwarzanie danych za pomocą platformy sprzedażowej Spółki, może otrzymywać komunikację marketingową dotyczącą usług i produktów.

W każdej chwili za pomocą ustawień konta użytkownika można wycofać zgodę na komunikację marketingową.

6.

Spółka nie udostępnia danych użytkowników osobom trzecim, za wyjątkiem użytkowników, którzy wyrazili na to zgodę.

Przekazywane dane mają charakter zdawkowy i ograniczane są do możliwego minimum.

Partnerzy, którym Spółka przekazuje dane użytkowników zobowiązani są do ochrony danych osobowych w zakresie zgodnym z obowiązującymi przepisami prawa oraz do przeszkolenia swoich pracowników w zakresie przetwarzania i ochrony uzyskanych danych osobowych.  

Dane użytkowników mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa. 
Numery kart kredytowych czy dane dostępu do konta bankowego nie są przetrzymywane i gromadzone przez Spółkę.

7.

Dane osobowe Użytkowników podawane w trakcie wystwiania komentarzy oraz opinii produktów nie podlegają ochronie i są dostępne publicznie.

W momencie publikacji komentarzy i opinii tego typu dane, komentarze oraz opinie stają się własnością Spółki.

8.

Platforma sprzedażowa wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowywania platformy sprzedażowej do indywidualnych potrzeb i profilu Użytkownika. 

Proces składania zamówienia na Platformie wymaga odblokowania obsługi plików Cookies.

Partnerzy Platformy Sprzedażowej mogą przesyłać Użytkownikom pliki Cookies. Umożliwia to analizowanie ruchu na Platformie Sprzedażowej i jej optymalizację. Platforma nie ma wglądu ani kontroli nad plikami Cookies partnerów.

9.

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. Użytkownik Platformy Sprzedażowej ma prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualniania, sprostowania, czasowego lub stałego wstrzymania przetwarzania oraz żądania usunięcia podanych przez niego danych osobowych, w każdym czasie. 

W tym celu należy skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta Spółki za pomocą formularza kontaktowego dostępnego na Platformie Sprzedażowej, podając adres e-mail wykorzystany w procesie rejestracji konta.

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl